Uppdaterad 22 november 06:44

20 november 18:30, Skottlossning, Eskilstuna

En tonårig kille har förts till sjukhus med ambulans.

16:39 Polisen larmades till Fröslunda med anledning av en misstänkt skottlossning. Inringare hade hört minst en hög smäll som kunde uppfattas komma från skjutvapen. Flera polispatruller beordrades till området.

Första polispatrull var snabbt på plats och en skottskadad person påträffades utomhus. Den drabbade är en kille i tonårsåldern. Killen fördes till sjukhus med ambulans, polisens presstjänst har inga uppgifter gällande skadeläget.

Den misstänkta brottsplatsen har spärrats av för en kriminalteknisk undersökning. Polisen arbetar just nu på platsen med ett stort antal resurser med olika specialkompetens.

En förundersökning gällande försök till mord har inletts. Det finns i nuläget ingen misstänkt för brottet.

Polisen är intresserad av att få in tips och iakttagelser om händelsen.
Tipsa polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär.

Uppdatering 20:03

Ingen har gripits för brottet. Ett stort antal polisresurser är kvar i området och arbetar med ärendet. Kriminaltekniker är på väg till brottsplatsen för att göra en kriminalteknisk undersökning. 

Polisen är fortfarande intresserade av att komma i kontakt med personer som vet något om händelsen. Låt polisen avgöra vad som är viktigt för utredningen eller inte.

Befinner du dig på plats i närområdet kan du tipsa polisen fysiskt som är på plats i Fröslunda. Annars kan du ringa polisen på 114 14 eller tipsa via polisens tipsformulär.

Uppdatering 21:10

Ingen har gripits för brottet. Flera polisresurser finns kvar i området. Polisen har vidtagit, vidtar och kommer att vidta fler utredningsåtgärder i ärendet. Kriminaltekniker kommer att genomföra den kriminaltekniska undersökning när de anländer till den avspärrade brottsplatsen.

Frågor om den skadade killens tillstånd hänvisas till sjukvården.

Polisens presstalesperson avslutar nu sin tjänstgöring för kvällen. Utredningen fortsätter under resten av kvällen och under natten. 

Uppdatering 23:20

Ingen har gripits för brottet. Flera polisresurser finns kvar i området. Polisen har vidtagit, vidtar och kommer att vidta fler utredningsåtgärder i ärendet. Kriminaltekniker är sedan ca två timmar på plats och genomför i skrivande stund den kriminaltekniska undersökningen av brottsplatsen.

Frågor om den skadade killens tillstånd hänvisas till sjukvården. /VB Torbjörn Lindqvist

Uppdatering 08.45

Polisen har inget avgörande nytt att berätta i utredningen. Ingen har gripits. Polisens presstjänst har inga nya uppgifter om tillståndet för den drabbade killen. Frågor om skadeläget får ställas till sjukvården.

Under natten hävdes avspärrningarna efter att kriminaltekniker utfört sitt arbete på platsen. Avspärrningarna hävdes strax före kl 01. 

Under natten har polisen fortsatt att hålla förhör med personer som kan ha sett händelsen eller ha andra uppgifter som är intressanta för utredningen. Nu pågår ett arbete med att analysera inhämtat material.

Texten kommer att uppdateras när något nytt finns att kommunicera.

Uppdatering måndag 22 november, 06:44

Under utredningsarbetet blev en man i 25-årsåldern misstänkt för brottet. Åklagare beslutade att mannen skulle anhållas i sin frånvaro, skäligen misstänkt för brottet.

Under söndagskvällen tog sig mannen självmant till polishuset i Eskilstuna där han greps. I och med att mannen är anhållen är ärendet är åklagarlett.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.