Uppdaterad 23 november 17:18

21 november 00:32, Försvunnen person, Karlstad

Försvunnen man

Under natten anmäldes en 46-årig man försvunnen från sin bostad på Jägartorpsvägen i Karlstad. Polisen har under natten sökt i området med bland annat hund och UAS utan att anträffa mannen. Mannen kan vara iklädd glasögon, svart jacka och grå mössa.

Om man har tips om den försvunne ring 114 14. Om man har honom framför sig ring 112 och begär ledningscentralen.

UPPDATERING kl. 10.26

Vi undanber oss vänligt men bestämt all hjälp från privatpersoner i sökandet efter den försvunna mannen. Det är flera privatpersoner som är ute i området och letar efter den försvunne mannen och detta försvårar det väldigt mycket för våra patruller. Det är självklart väldigt tacksamt att man vill hjälpa till att hitta mannen men det gör det väldigt svårt för framförallt våra hundpatruller om sökandet inte är organiserat.

Om man vill hjälpa till kan man i stället ta kontakt med till exempel Missing people så att sökandet blir organiserat. Det är inte helt bestämt ännu att Missing people kommer att hjälpa till men kontakta dem så får ni besked.

Uppdatering tisdag 23/11 11.02

Eftersöket fortsätter idag tisdag med oförminskad styrka. Försvarsmakten bidrar med personal, vi har hundenheter igång och räddningstjänsten bidrar med resurser på Klarälven. Vi har i nuläget dock inte påträffat mannen. Vi vill gärna ha tips från allmänhet som kan ha gjort iakttalgelser av intresse. Ring 114 14 om info finns som kan leda efterforskningen framåt.

 

Uppdatering tisdag 17.17

Räddningsinsatsen gällande den man som försvann från sitt hem i Karlstad på lördagskvällen kommer att avslutas klockan 18.00.

Insatsledningen bedömer att det inte längre är möjligt att finna mannen vid liv i sökområdet. Därför avslutas själva räddningstjänstdelen av sökandet, det vill säga den delen av sökandet som leds av polis och bemannas med personal från polisen, räddningstjänsten och försvaret.

Räddningstjänstdelen avslutas på sannolikhetsmässiga grunder då de sökmöjligheter som finns är genomförda. Mannen bedöms inte finnas i de söksektorer som bedömts som sannolika.

Detta innebär inte att vi benämner mannen som avliden, men att han inte befinner sig i det sökområde som upprättats.

Försvinnandet kommer att fortsätta hanteras av polisen, dock inte som en brottsutredning utan som ett ärende försvunnen person. Mannen är också formellt efterlyst. Det finns ingen brottsmisstanke i samband med försvinnandet.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.