Uppdaterad 24 november 09:12

24 november 08:12, Försvunnen person, Kinda

Försvunnen man från Bergdalagatan i Kisa. //anträffad!

07.13 polisen fick samtal från personal på ett boende på Bergdalagatan i Kisa om att en man i 75-årsåldern har försvunnit till forts nu på morgonen. Han sågs senast vid 06.30-tiden. Mannen har en sjukdomsbild som gör att han kan uppfattas som förvirrad.

Mannen är lång och har kraftig kroppsbyggnad. Han kan vara iklädd en svart täckjacka och en mössa med reklam.

Personalen på boendet har själva påbörjat sökandet efter mannen, på boendet och dess närhet men även på andra platser.

Polisen har påbörjat en insats med inledningsvis sex polispatruller, varav två är hundpatruller. Polisen har också informerat kollektivtrafik och vaktbolag i området för att få hjälp med tips om mannen.

Polisen behöver nu även allmänhetens hjälp för att hitta mannen. Det är angeläget med tanke på temperaturen och att mannen kan uppfattas vara förvirrad. Den som tror sig se mannen ombeds att hålla honom under uppsikt och om möjligt ta kontakt med honom och ta kontakt med polisen på 112. 

08.55 den försvunne mannen är nu anträffad välbehållen stax utanför Kisa.

09.10 mannen är nu återförd till boendet och polisinsatsen avbryts. Polisen tackar alla som har hjälp till att leta efter mannen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.