25 november 07:00, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

06.46 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripitets eller omhändertagits, men en har fått följa med för provtagning på grund av misstanke om drogpåverkan.

01.55 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på länsväg 846  i Skillingaryd blev en bilförare, man i 35-årsåldern misstänkt för grov olovlig körning. Eftersom mannen tidigare blivit dömd för ett flertal liknande trafikbrott tog polisen bilen i beslag med stöd av trafikbrottslagen. Polisen kommer att lämna frågan om beslaget till en åklagare som ska pröva om bilen ska förverkas. Bilen bärgades till en uppställningsplats.

05.08 polisen fick samtal via SOS från en person i Värnamo som påstod att det varit skottlossning och att flera personer hade dödats i samband med den. Polisen åkte till den plats som inringaren ringt ifrån och kunde konstatera att uppgifterna inte verkade stämma. Polisen påbörjade därför en utredning om falsklarm, eftersom SOS-samtalet förorsakat en obefogad utryckning. En kvinna i 45-årsåldern är misstänkt men inte frihetsberövad.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.