25 november 07:00, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.21 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, fyra har omhändertagits, ingen har behövt följa med för provtagning.

00.33 en polispatrull träffade på två personer på Kungsgatan i Linköping. Båda två hade tecken på att de varit i handgemäng. En av männen, som är i 20-årsåldern, ska ha blivit utsatt för ett rån och polisen påbörjade en utredning om det. Den andra mannen, som är i 25-årsåldern, ska ha blivit utsatt för misshandel och även där påbörjades en utredning. 

20-åringen har rånats på en mobiltelefon med hjälp av hot och våld. Telefonen tappades efter rånet i närheten av brottsplatsen och är tillbaka hos målsägaren. 25-åringen har utsatts för misshandel  som utövats med ett tillhygge. Tillhygget har förorsakat sårskador i ansiktet som fick sys på sjukhuset. Båda två fick skjuts till sjukhus av polisen. Det finns vissa spaningsuppslag angående misstänkt person men ingen är frihetsberövad.

01.50 ett SOS-larm kom till polisen om brand utomhus mellan Gränsliden och E4 i Linköping. Det visade sigvara innehållet i encontainer som brann utan spridningsrisk. Ingen misstanke om brott.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.