25 november 11:13, Olaga intrång, Motala

Sovande besökare väcktes av polis.

07.14 personalen på en offentlig verksamhetslokal i Motala ringde till polisen och berättade att man hittat en sovande man inne i lokalerna. Inringaren önskade hjälp av polisen.

En polispatrull åkte till platsen och väckte mannen, som visade sig vara i 30-årsåldern. Då mannen inte uppskattade polisens besök blev han belagd med handfängsel för att minska risken för våldsamheter. Mannen leddes ut till polisbilen för vidare färd till polisstationen. Mannen, som var ordentligt påverkad, omhändertogs med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer och kommer att få sova vidare och nyktra till i en polisarrest. Han misstänks ha tagit sig in i lokalerna under normal öppettid och sedan stannat kvar under ett podium i ett mötesrum där han anträffades.

Brottsmisstankarna är olaga intrång och ringa narkotikabrott genom innehav då misstänkt narkotika anträffades i samband med en kroppsvisitation.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.