Uppdaterad 25 november 16:20

25 november 12:15, Övrigt, Skellefteå

Myndighetsgemensam arbetsplatsinspektion i Skellefteå.

Uppdatering 211125 kl. 16.20:

Arbetet med arbetsplatsinspektionen har pågått under dagen. Från polisens sida har personal från gränspolisen, lokalpolisområde Skellefteå och polisområde Västerbotten deltagit tillsammans med personal från övriga deltagande myndigheter.

Information om resultatet av inspektionen kommer tidigast att kunna delges under morgondagen. Under torsdagskvällen kommer ingen ytterligare information att kunna lämnas.

20211125 kl. 12.15:

Under torsdagen genomförs en myndighetsgemensam arbetsplatsinspektion vid en större byggarbetsplats i Skellefteå. Vid inspektionen kontrolleras ett antal byggföretag.

Syftet med inspektionen är motverka brott och andra regelöverträdelser i arbetslivet.

Deltagande myndigheter är Polisen, Arbetsmiljöverket, Skatteverket och Jämställdhetsmyndigheten. Varje myndighet genomför kontroller utifrån sitt uppdrag och lagstiftning.

Den här typen av arbetsplatsinspektioner görs regelbundet, både anmälda och oanmälda. Kontrollerna är en del av ett regeringsuppdrag där flera myndigheter samverkar. Syftet är att motverka utnyttjande av arbetskraft genom människohandel och människoexploatering, ekonomisk brottslighet avseende utnyttjande av välfärdssystemen på felaktiga grunder och undanhållande av stora ekonomiska summor från samhället samt brott mot arbetsmiljölagstiftningen.

Den aktuella insatsen kommer att äga rum under hela torsdagen. Resultaten kommer att presenteras på polisen.se så snart det är möjligt.  

Under dagen kan frågor om polisens arbete med arbetsplatsinspektioner besvaras av Jonas Hallbom, gränspolisen, tel. 070-264 84 27.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.