27 november 08:11, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

07.19 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 90-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En har gripits, 14 har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och fem har fått följa med för provtagning och förhör på grund av misstanke om drogpåverkan.

00.15 ett SOS-larm kom till polisen om att en trafikolycka skulle ha inträffat på länsväg 797 i Tryserum, där en bilist skulle ha kört av vägen. Polisen åkte till platsen och det visade sig att ingen person hade skadats. Det finns inte heller någon misstanke om brott. Föraren har uppgivit att han väjt för vilt.

02.51 polisen kallades till Knäppingsborgsgatan i Norrköping. En mycket upprörd inringare hade svårt att förklara vad som hänt men polisen åkte till platsen för att kontrollera vad som hänt. När polisen kontrollerade källaren på adressen upptäcktes två uppbrutna dörrar och därefter anträffades en person som var i färd med att bära ut stöldgods från ett utrymme. Det utburna stöldgodset verkade vara framställt för att transporteras bort från platsen. Det var bland annat elektronik, musikutrustning och en dator till ett ungefärligt värde av ca 50 000:-

Personen som anträffats, en man i 25-årsåldern greps, misstänkt för stöld genom inbrott. Han är i skrivande stund forfarande gripen och kommer att förhöras inom kort.

Polisen har under natten hanterat ett antal bråk och misshandelsfall, huvuddelen krogrelaterade, med påverkade personer, utan några större skador och utan frihetsberövande.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Polisen vill påminna trafikanter om halkrisken med anledning av väglaget. Kör med vinterdäck och med anpassad hastighet så minskar du risken för olyckor. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.