29 november 06:47, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Angelica Israelsson Silfver. Till kvällen kommer Johnny Gustavsson.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 40 ärenden mellan klockan 22 och 06. Under denna tidsperiod har ingen gripits. Här kommer ett urval av nattens händelser:

00:59 Polisen larmades till en byggarbetsplats i Tornby, Linköping, med anledning av ett stöldförsök. En inringare hade noterat två obehöriga personer som befann sig inne på byggarbetsplatsen. Personerna ska sedan ha lämnat platsen. Flera polispatruller beordrades till platsen. Ingen gärningsperson har påträffats och inget ska ha stulits. En anmälan om försök till stöld genom inbrott har skrivits, det finns ingen misstänkt för brottet.

02:01 Polisen larmades till en adress i Råssnäs, Motala, med anledning av en misstänkt katalysatorstöld. Inringaren hade noterat flera personer som såg ut att stjäla katalysatorn från en parkerad bil. När inringaren konfronterade personerna ska dessa ha lämnat platsen. Stölden fullbordades aldrig, en anmälan om försök till stöld har upprättats. Det finns ingen frihetsberövad i ärendet.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.