30 november 20:18, Bedrägeri, Härryda

Försök till bedrägeri (Åldringsbrott) i Härryda.

En äldre kvinna (73 år) boende i Mölnlycke södra kontaktar polisen. Hon uppger att hon ca kl 19.50 haft besök av en kvinna som uppgav att hon kom från TELE 2. Kvinnan skulle enligt egen utsaga "ändra något i fibernätet". Anmälaren ville dock inte ha med kvinna att göra och misstänkte att det var bluff. Anmälaren har inte TELE 2 som operatör. Kvinnan uppgav då att om hon inte fick genomföra åtgärderna skulle det kosta anmälaren 20 000:- i installationskostnader.

Kvinnan var i 30-årsåldern, iklädd ljus jacka kläder med skylt TELE 2. Polis åker till platsen. Ännu inte fastslaget att det rör sig om ett försök till bedrägeri men mycket pekar på detta. 

Varning för att denna typ av bedrägerier tyvärr är väldigt vanlig. Ofta i forma av telefonsamtal eller besök där man utger sig komma från ett företag eller bank. I vissa fall även från polisen. Släpp inte in någon du inte känner. Lämna inte ut bankuppgifter, pengar eller värdeföremål. Kontakta polisen direkt vid misstanke. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.