Uppdaterad 09 november 11:17

09 november 08:41, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 22:00–07:00.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:33 Rattfylleri, Piteå: Vid stopp och kontroll av ett fordon i centrala Piteå misstänks föraren vara påverkad av narkotika och han får följa med för provtagning. En anmälan gällande drograttfylleri samt ringa narkotikabrott upprättas.

23:33 Viltolycka, Kiruna: Polisen får in en anmälan om att en bil kolliderat med en ren på E45, Vittangi. Det finns inga uppgifter om personskador.

00:26 Rattfylleri, Piteå: Vid stopp och kontroll av en personbil på E4, Rosvik, misstänks föraren, en man i 40-årsåldern, vara påverkad av narkotika och får följa med för provtagning. En anmälan gällande drograttfylleri upprättas.

01:24 Viltolycka, Älvsbyn: Polisen får in en anmälan om att en lastbil kolliderat med ett rådjur på riksväg 94, Korsträsk. Inga personskador rapporteras.

04:32 Viltolycka, Piteå: Polisen får in en anmälan om att en personbil kolliderat med ett rådjur i Pitholm. Inga personskador rapporteras.

05:20 Försök till rån, Älvsbyn: Polispatruller beordras till en adress i Älvsbyn där personer uppger att andra personer slagit och hotat dem. Ingen uppges ha blivit fysiskt skadad. Tre personer har medtagits av polis för förhör. 

Polisen har även under natten utfört kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Uppdatering 11:16:

Olaga intrång, Luleå: Polispatruller beordras vid 23.50 på måndagen till Södra Gäddvik där okända personer setts vid ett hus. En kvinna har setts komma ut ur ett uthus. Inget uppges vara tillgripet.

Polispatrull påträffar en kvinna en bit från platsen. En anmälan gällande olaga intrång upprättas.

Under tisdagsmorgonen påträffar polisen en man som ska förhöras i ärendet. Han är omhändertagen enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.