Uppdaterad 01 oktober 12:51

01 oktober 06:23, Brand, Västerås

Storbrand på bilskroten.

Polisen får in ett larm om att det brinner i bilskroten på Returvägen i Västerås. Enligt anmälaren ska det brinna i en byggnad och bilar på platsen.

Väl på plats visar det sig att det är en fullt utvecklad brand i en tvåvåningsbyggnad som sitter ihop med en 70 meters länga. 

Enligt initiala uppgifter finns det gastuber i byggnaden som brinner och den spärras av. Omkringliggande byggnader evakueras. 

Uppdatering, 07.03: 

Gastuberna är bortplockade från byggnaden men det ska finnas en tank bensin kvar där inne. Även cykelbanan intill bilskroten spärras av. 

Uppdatering, 08:24:

Enligt uppgift från räddningstjänsten så ska branden vara relativt under kontroll. Släckningsarbetet kommer att pågå ett tag till. 

Polisen utreder ärendet som allmänfarlig vårdslöshet och kommer att spärra av platsen för en teknisk undersökning så snart att branden har släckts. 

Uppdatering, 09:50:

Räddningstjänsten har börjat riva taket på den brinnande byggnaden och påbörjar spolning vilket beräknas ta några timmar. Polisens avspärrningar behålls då ingen trafik bör komma in på området. 

Uppdatering. 12:50:

Trafiken släpps på och branden är under kontroll. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.