Uppdaterad 01 oktober 10:11

01 oktober 08:14, Trafikolycka, personskada, Knivsta

Två personbilar och lastbil i kollision.

På väg 1039 i närheten av Vassunda golfbana ska en personbil och en lastbil ha frontalkolliderat. Ytterligare en personbil ska vara inblandad i olyckan. I samband med olyckan skadas en person allvarligt och avförs med ambulanshelikopter till sjukhus.

Vägen har stängts av i båda riktningar och beräknas vara avstängd till åtminstone klockan 09.30.

Uppdaterad, kl 09:28

Polisen har börjat släppa på trafiken igen som just nu sker växelvis förbi olycksplatsen.

Uppdaterad, kl 10:11

Totalt tre personer och en hund är involverade i olyckan. Föraren till en av personbilarna är avförd med helikopter till sjukhus med allvarliga skador. Vidare frågor om skadeläget hänvisas till sjukvården.

Föraren till den andra personbilen skadas lindrigt med avförs till sjukhus för kontroll. Föraren till lastbilen ska inte vara skadad.

Polisen har inlett en förundersökning gällande grov vårdslöshet i trafik och grovt vållande till kroppsskada. Samtliga fordon är tagna i beslag och en teknisk undersökning kommer att genomföras för att utesluta eventuella fel.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.