Uppdaterad 02 oktober 21:53

01 oktober 11:55, Försvunnen person, Malmö

Polisen efterlyser uppgifter gällande en försvunnen flicka.

Den 17-åriga flickan försvann från sitt boende i Limhamn på söndagskvällen (26/9) och anmäldes försvunnen av personal på måndagsmorgonen. Flickan har vid tidigare tillfällen avvikit från boendet men har då alltid kommit åter.

Denna gången har hon inte kommit åter och då flickan bedöms ha svårt att klara sig på egen hand har hon anmälts försvunnen. Det finns i skrivande stund inget som talar för att något brott begåtts i samband med flickans försvinnande men oro finns att flickan kan utnyttjas av personer som kommer i kontakt med henne.

Vid försvinnandetillfället var flickan iklädd rosa adidaskappa, svart tröja med blommor på, svarta mjukisbyxor, rosa skor och rosa hörlurar.
Flickan är cirka 170 cm lång och har en kraftigare kroppsbyggnad. Hon kan ibland vara mycket utåtagerande och kontaktsökande. Hon är 17 år men beskrivs agera som en yngre person.

Polisen har inte inlett något aktivt sök efter flickan men har under veckan haft uppsikt efter henne vid rutinpatrullering i Malmö med omnejd.

Ser du flickan eller har du nyss sett henne bör du kontakta polisen via telefonnummer 112. Tips, observationer eller andra upplysningar mottages tacksamt via telefonnummer 114 14.

Uppdatering 2021-10-02 kl. 21.50: Flickan är anträffad välbehållen.

Flickans namn är borttaget i notisen i samband med uppdateringen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.