10 oktober 07:00, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Klockan 00-07. Sex personer har omhändertagits för fylleri, varav en även misstänks för narkotikabrott och brott mot knivlagen, och två personer har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:41 Misshandel, Timrå
Samtal inkommer från en person som ser en misshandel utomhus i Timrå. Polis beordras till platsen och där anträffas en man som förs till sjukvård. Ingen misstänkt anträffas. Vittnesförhör hålls och en anmälan upprättas.

02:11 Grov misshandel, Härnösand
Efter samtal om att en person har skadats med ett tillhygge beordras polis till en adress i Härnösand. Den skadade personen, en man i 20-årsåldern, förs till sjukvård med ambulans. Inledningsvis uppstår misstanke om försök till mord, men den ändras till grov misshandel. Polisen inleder utredningsarbetet och en man i 20-årsåldern hämtas till förhör. Mannen grips av polis och anhålls senare av åklagare misstänkt för grov misshandel. Ärendet leds nu av åklagare.

02:41 Rattfylleri, Örnsköldsvik
Polis stoppar och kontrollerar en personbil i Idbyn. Föraren blåser positivt i polisens sållningsinstrument och får följa med för ytterligare provtagning. En anmälan gällande misstänkt rattfylleri upprättas.

03:10 Djurplågeri, Sundsvall
Polis beordras till en bostad utanför Sundsvall. Där har en man blivit biten av sin hund. Mannen förs till sjukvård. Det framkommer uppgifter som gör att han misstänks för djurplågeri och anmälan ska upprättas.

03:15 Rattfylleri, Sollefteå
Polis kallas till riksväg 87 med anledning av en singelolycka. Föraren misstänks för rattfylleri, provtagning sker och en anmälan ska upprättas.

05:17 Olaga intrång, Sundsvall
Polis beordras till en adress i Sundsvall med anledning av misstänkt inbrott. De två personer som anträffas avisas från platsen, de misstänks för olaga intrång och anmälan ska upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.