12 oktober 07:08, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalespersoner är Johnny Gustavsson och Thomas Agnevik. Till kvällen kommer Angelica Israelsson Silfver.

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00  hanterat ett 35-tal ärenden som rör Södermanland. En har gripits och en person frihetsberövades tillfälligt för påverkan av narkotika.

Natten har varit varit ovanligt händelsebefriad i länet. Möjligen kan någon Strängnäsbo vakna upp med en älg utanför dörren. Tre älgar har visat sig på Kilenvägen i Ulvhäll, Strängnäs.

Olovlig körning utan id

23:27 En patrull på Fristadsgatan i Årby gjorde en rutinkontroll på ett fordon. Föraren kunde inte uppge något id som gick att bekräfta. Han greps och förhördes som misstänkt för grov olovlig körning.

03:01 Gripandet hävdes. Bilen är beslagtagen.

Ficklampa uppmärksammades

23:40 Inringare hade lagt märke till någon person med ficklampa i närheten av en byggarbetsplats vid gamla försäkringskassan i Nyköping. Det uppfattades som misstänkt och polis tillkallades. Patrullerna stötte på en person i området men kunde inte då hitta stöldgods eller något inbrott. Dock uppstod misstanke om ringa narkotikabrott eget bruk så mannen fick följa med för förhör och kroppsbesiktning.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.