Uppdaterad 12 oktober 21:45

12 oktober 12:46, Mord/dråp, försök, Gävle

Misstänkt skottlossning i centrala Gävle.

Polisen utreder ett grovt brott som inträffar centralt på Norra Centralgatan i Gävle. 

En man har skadats och förts med ambulans till sjukhus, läget ska enligt uppgifter till polisen vara stabilt. Det ska inte föreligga någon fara för allmänheten kring händelsen. 

Området spärras av och tekniker skickas ut till platsen för att genomföra en teknisk undersökning. 

Polisen pratar med vittnen på plats och utför dörrknackning i området.

Uppdatering, kl 16:37:

Polisen får in ett flertal samtal från allmänheten om en misstänkt skottlossning i centrala Gävle. På plats anträffar polisen en skadad man med misstänkta skottskador. Mannen avförs med ambulans till sjukhus med oklara skador.

Polisen har inlett en förundersökning gällande försök till mord och arbetar just nu med flera pågående utredningsåtgärder. Bland annat har ett område spärrats av och en teknisk undersökning genomförts. Den avspärrningen är numera hävd.

I nuläget finns ingen frihetsberövad. Med anledning av att förundersökningen kan polisen inte ge några ytterligare detaljer i nuläget.

Uppdatering, kl 21:45

Polisen har gripit en man misstänkt för försök till mord. Mannen, som är mellan 20 och 30 år, är numera också anhållen efter beslut av åklagare. Polisen har kunnat säkra såväl teknisk bevisning som övervakningsfilmer. Polisen har också fått in flera viktiga iakttagelser från allmänheten.

Ärendet är numera överlämnat till åklagare och vidare frågor hänvisas till Åklagarmyndigheten.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.