13 oktober 07:00, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

06.10 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 20-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En har gripits, se nedan, men i övrigt  har ingen frihetsberövats under denna tid.

00.07 polisen fick samtal från en man som anmälde att han blivit bestulen på sin plånbok av en person på Fristadstorget i Eskilstuna. Den drabbade, som är en man i 65-årsåldern har berättat att han pratade med någon/några varav en plötsligt ska ha ryckt till sig plånboken och försvunnit från platsen. Polisen har påbörjat en utredning om grov stöld och även spanat i närområdet omkring Fristadstorget men ingen har frihetsberövats.

01.50 polisen fick samtal om att en kvinna kunde ha blivit misshandlad i en bostad i centrala Katrineholm. Polisen åkte till platsen och träffade en kvinna i 40-årsåldern som drabbats av att ha blivit misshandlad av en man hon har en relation med. En utredning om misshandel har påbörjats och polisen har hållit ett förhör med kvinnan. Polisen träffade också på den misstänkte mannen som är i samma ålder som kvinnan. Han greps och fördes till polisstationen för förhör. Förhöret har blivit fördröjt på grund av mannens berusningsgrad och han är vid 06.30-tiden fortfarande gripen. (Uppdatering kommer senare) Det finns inga uppgifter om att den drabbade kvinnan ska ha blivit fysiskt skadad.

Polisen vill påminna trafikanter om risken för viltolyckor i trafiken. Läs mer i länken om hur du ska agera om du drabbats av en viltolycka.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.