Uppdaterad 14 oktober 06:53

14 oktober 01:00, Detonation, Helsingborg

Larm om detonation i Helsingborg

Klockan 01.00 inkommer flertal samtal om en kraftig detonation i Helsingborg. Det kan konstateras att en fastighet i centrala Helsingborg fått skador som kan sättas i samband med detonationen. Platsen är avspärrad i avvaktan på Polisens tekniker samt Nationella Bombskyddet.

Uppdatering: Detonationen har inträffat i anslutning till en nattklubb på Bruksgatan. Skador har konstaterats på bland annat entrén till klubben samt på fönster, både på den aktuella byggnaden men även på en lägenhetsbyggnad mittemot. Detonationen var kraftig, vilket pekar mot att det har rört sig om någon form av sprängladdning och ej en banger. Inga personer har kommit till skada i samband med dådet. 

Polisen har under natten arbetat med en rad utredningsåtgärder i form av bland annat förhör och dörrknackning. Nationella bombskyddet har undersökt platsen och nu under morgonen arbetar polisens tekniker där. 

Ingen person är frihetsberövad i ärendet. Brottsrubriceringen är allmänfarlig ödeläggelse. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.