14 oktober 14:00, Övrigt, Helsingborg

En natt med allvarliga händelser.

Under natten till torsdagen 14 oktober inträffade två olika händelser i Helsingborgsområdet som för närvarande engagerar ett stort antal resurser inom Polisen nordvästra Skåne.
Klockan 00.49 inträffar en försök till mord vid en gångtunnel i Närlunda. En man i 20-årsåldern skadas mycket allvarligt i en skottlossning och förs till lasarettet. Ett antal utredningsåtgärder pågår och den tekniska undersökningen av platsen är klar. Mannens tillstånd är kritiskt.
- Det är för tidigt att tala om en motivbild men mannen var känd av polisen sedan tidigare. I övrigt pågår en intensiv utredning av polisens olika enheter. Än så länge har vi ingen misstänkt i ärendet, sa lokalpolischef Karim Ottosson vid en presskonferens på torsdagsförmiddagen.

Nästan samtidigt, med några minuters mellanrum klockan 01.00, inträffar en detonation på Bruksgatan i centrala Helsingborg. Explosionen är kraftig och orsakade skador på den aktuella fastigheten och angränsande hus, främst handlar det om glaskross. Under hela natten och morgonen har det bedrivits teknisk undersökning av platsen.
- Lyckligtvis skadas ingen av detonationen på Bruksgatan. Inte heller här känner vi till någon hotbild mot platsen men utredningen får förhoppningsvis visa vad som detonerat och bakgrunden till detta, säger Karim Ottosson.

På båda brottsplatserna har det gjorts fynd som nu ska analyseras vidare. Lokalpolisområdet kommer de kommande dagarna också trappa upp antalet patrulleringar i både Närlunda och i Helsingborg centrum i trygghetsskapande syfte. Att två så allvarliga händelser inträffar i närtid är ovanligt.
- Jag skulle vilja säga att det är häpnadsväckande och vi kan i dagsläget inte heller säga att det finns någon koppling mellan händelserna. Men alla helsingborgare ska vara helt förvissade om att vi gör allt för att hitta den skyldige eller skyldiga, avslutar Karim Ottosson.
Tips eller information om händelsen? kontakta Tipstelefonen på 114 14, kontakta våra polispatruller som du ser eller https://polisen.se/kontakt/tipsa-polisen/tipsa-polisen-via-webben/

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.