Uppdaterad 14 oktober 21:28

14 oktober 15:15, Skottlossning, Eskilstuna

Uppgifter om skottlossning i stadsdelen Fröslunda i Eskilstuna.

14.52 polisen fick flera SOS-samtal från inringare som berättade om att de hört skottlossning på Hästskobacken i stadsdelen Fröslunda. En inringare berättade att en person låg ner på marken och verkade vara skadad. Polisen skickade omedelbart flera polispatruller till området.

15.00 den första av ett flertal polispatruller påbörjar arbetet med händelsen. En skadad person har anträffats. Initialt är skadeläget oklart och även hur skadan har uppkommit.

15.03 polisen spärrar av ett område där den skadade har anträffats. Platsen är i närheten av en skola.

15.11 den skadade förs till sjukhus med ambulans.

15.24 polisens kriminaltekniker och andra polisiära kompetenser är på väg för att medverka i insatsen.

15.27 polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. Polisen har också tagit kontakt med Eskilstuna kommun för information och samverkan angående skolverksamheten på Fröslunda skolan och krishantering för anställda och elever.

16.15 efter den utredning som hittills genomförts kan polisen bekräfta att det rör sig om en skjutning och att den drabbade vuxne mannen är skottskadad. Hur allvarligt är ännu inte fastställt, men uppgifter har precis kommit att han kommer att opereras akut.

16.47 den drabbade mannen är i 20-årsåldern. Inget nytt har kommit in till polisen om skadeläget.

17.59 rättsläget är nu försök till mord och grovt vapenbrott.

18.30 polisen är nu klar med den kriminaltekniska undersökningen på brottsplatsen och avspärrningen är borttagen.

Polisen behöver allmänhetens hjälp i utredning av denna händelse som inträffade ungefär 14.50 på Mossvägen / Hästskobacken. Personer som har gjort iakttagelser före under eller efter denna tidpunkt om misstänkta personer eller fordon ombeds att kontakta polisen i första hand på 114 14 eller i andra hand via polisens tipsformulär på polisens hemsida. Du som ringer ska begära att bli kopplad till "regionledningscentral Öst".

21.25 Kontaktperson för media
Under morgondagen kommer lokalpolisområdeschef Christer Sjöqvist att vara tillgänglig för frågor. Dels vid en gemensam uppkoppling via telefon och dels utanför polishuset för enskilda intervjuer. Enskilda intervjuer via telefon kan tyvärr inte erbjudas utan vi hänvisar då till den gemensamma uppkopplingen.

Uppkoppling via telefon
Klockan 10.00 imorgon fredag den 15 oktober. Medverkande Christer Sjöqvist, chef lokalpolisområde Eskilstuna. Genomgång av läget ur lokalpolisområdets perspektiv och därefter finns möjlighet att ställa frågor. Kontakta tommy.thorngren@polisen.se för att få inloggningsuppgifter.

Enskilda intervjuer
Med start klockan 12.00 imorgon fredag den 15 oktober utanför polishuset i Eskilstuna. Medverkande Christer Sjöqvist, chef lokalpolisområde Eskilstuna. För att anmäla intresse för enskild intervju kontakta tommy.thorngren@polisen.se

Polisen kommer inte att besvara några frågor innan telefonuppkopplingen klockan 10 i morgon.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.