Uppdaterad 15 oktober 14:56

14 oktober 16:16, Övrigt, Borlänge

Polisen söker iakttagelser och tips gällande mordförsök i Borlänge under onsdagskvällen

Vid 23.44 på onsdagskvällen skedde ett mordförsök på Sturegränd i Borlänge.

En ung man i 19-årsåldern blev attackerad av en person med någon form av tillhygge. Han fick skador och fick föras till sjukhus. Den unga mannen är fortfarande kvar på sjukhus men polisen har kunnat prata med honom under dagen.

Polisen vill nu att man hör av sig om man har iakttagelser eller kunskap om det som har hänt. Brottet skedde i anslutning till flera bostäder med fönster mot brottsplatsen och händelsen har varit högljudd, det har varit gap och skrik.

Har du hört eller sett något i samband med denna händelse, ring polisen på 114 14 och uppge diarienummer K1236143-21. Annars kan du tipsa polisen via nedan länk.

UPPDATERING den 15/10 kl 14.55.

Målsäganden har nu fått lämna lasarettet. Vi kommer inte att kommentera något om hans skadebild.

Vi har påbörjat en dörrknackning i området och den kommer att fortsätta under helgen.

Vi tror att det finns personer som både sett och hört denna händelse och vi vädjar till dem att höra av sig till oss med information. Det är av största vikt att lämna de upplysningar man har för att vi skall komma framåt i utredningen.

Det finns fortfarande ingen misstänkt i detta ärende och vi påminner om att kontakta oss på 114 14 eller via Polisen.se genom bifogad länk om du har någon information i detta ärende. Låt polisen bedöma om ditt tips är värdefullt eller inte.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.