Uppdaterad 15 oktober 10:40

15 oktober 08:15, Uppdatering, Göteborg

Uppdatering explosion Övre Husargatan 28/9 (Annedal)

Uppdatering explosion Övre Husargatan 28/9

Den person som tidigare varit misstänkt i förundersökningen och som senare anträffades död har obducerats.  I det preliminära besked som lämnats av rättsläkare anges att dödsorsaken ännu inte är fastställd. Inget har framkommit under obduktionen som talar för att döden orsakats av en annan person. 

Förundersökningen fortsätter för att få klarhet i vad som orsakat explosionen på Övre Husargatan och för att undersöka om andra personer varit inblandade. Inga misstänkta finns i ärendet och i nuläget finns det heller inget som tyder på att någon annan person än tidigare misstänkt varit delaktig.

Den tekniska undersökningen på brottsplatsen är nu avslutad och de polisiära avspärrningarna är till stora delar hävda.   

Uppdatering: 
Den kvinna som sedan explosionen vårdats på sjukhus för sina skador, har avlidit under fredagsmorgonen. Anhöriga har underrättats. Därmed gäller förundersökningen nu mord och grov allmänfarlig ödeläggelse.

I nuläget kommer vi inte lämna mer information från förundersökningen.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.