16 oktober 08:43, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

07.58 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 75-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Tre personer har gripits, 12 har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och sex har fått följa med för provtagning på grund av misstanke om drogpåverkan.

00.42 ett SOS-larm kom till polisen om brand utomhus på Tvärgatan i Åtvidaberg. Det visade sig vara en bil som brann. Polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse och även sökt bilägaren utan resultat. 

02.01 ett SOS-larm kom till polisen om brand i byggnad på Kvillingevägen i Norrköping. Det visade sig vara en villa som var helt övertänd. Polisen har påbörjat en utredning om mordbrand och kommer även spärra av brandplatsen inför en kommande kriminalteknisk utredning. Huset är helt nerbrunnet. Det finns inga uppgifter om att någon person ska ha skadats.

03.19 polisen kallades till Skvallertoprget i Norrköping med anledning av oroligheter. Polisen åkte till platsen och ett par personer omhändertogs. Senare fick polisen uppgifter om att en person, man i 45-årsåldern ska ha blivit utsatt för försök till grov misshandel. Han misstänks ha blivit utsatt för att en person ska ha huggit mot honom med ett vasst föremål. föremålet misstänks ha träffat kläderna men ej skadadat målsägaren. Polisen grep en man i 50-årsåldern som misstänt för detta brott.

03.31 ett SOS-larm kom till polisen om att en våldtäkt skulle ha inträffat i Finspång. Polisen åkte till Finspång för att ta reda på vad som hänt. Framme på platsen träffade polispatrullen en kvinna i 20-årsåldern som ska ha blivit utsatt för en våldtäkt utomhus strax innan. Hon fördes till sjukhus med ambulans. Efter att polisen arbetat med att utreda händelsen genomfördes en husrannsakan i en bostad där en misstänkt gärningsman skulle kunna finnas. Den misstänkte är i samma ålder och han kunde gripas och föras till polisstationen för förhör. Den drabbade och den misstänkte har någon typ av ytlig relation med varandra.

06.51 ett SOS-larm kom till polisen om brand utomhus på Sunnebovägen i Åtvidaberg. Det visade sig vara en bil som brann. Polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse genom brand efter att bilen har blivit utbränd. Polisen har sökt bilägaren utan resultat.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

 

 

ortera om.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.