18 oktober 06:56, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalespersoner är Dennis Johansson Strömberg och Björn Öberg. Till kvällen kommer Angelica Israelsson Silfver.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 25 ärenden mellan klockan 22 och 06. Här kommer ett urval av nattens händelser:

02:07 Polisen larmades till en adress i Hageby, Norrköping, med anledning av ett inbrottsförsök. Flera gärningspersoner försökte att ta sig in i en lägenhet. Flera polispatruller beordrades till platsen. När första polispatrull kom till adressen springer flera misstänkta gärningspersoner från platsen. En man, som är i 20-årsåldern, kontrollerades i närområdet av polis och mannen misstänks vara en av de personerna som var inblandad i händelsen. Han greps, brottsrubriceringen är försök till grov stöld genom inbrott. Senare under måndagsmorgonen anhölls mannen, ärendet är åklagarlett. 

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.