Uppdaterad 18 oktober 09:41

18 oktober 09:35, Stöld, försök, Jönköping

Polisen önskar allmänhetens hjälp.

Polisen grep två män under morgonen i Ekhagen, Jönköping, misstänkta för försök till stöld av en katalysator. Larmet kom vid 03.30-tiden. Mer information finns i nattsammanfattningen. Troligen har männen färdats i en bil eller skåpbil, men den har polisen ännu inte hittat. Polisen önskar hjälp av allmänheten att hitta detta fordon. Eventuellt står det parkerat i närheten av Rönngatan i området Ekhagen i Jönköping, där de greps. Det finns i nuläget inget signalement att lämna om fordonet. Männen är utländska medborgare, men det är inte säkert att de körde ett utlandsregistrerat fordon.

Under natten till måndagen har också en anmälan om stöld av en katalysator i Norrköping kommit till polisens kännedom. Polisen undersöker om denna stöld kan kopplas till männen, och om det finns fler stölder i regionen längs E4.

Den som har tips att lämna bör ringa polisen på 114 14.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.