Uppdaterad 19 oktober 07:03

18 oktober 21:30, Mord/dråp, försök, Uppsala

Försök till Mord, Årsta Uppsala

Polisen har under kvällen fått in flera samtal om smällar i stadsdelen Årsta i Uppsala. 

På platsen kan polis konstatera att ett flertal skott har avlossats. Polis har inlett en förundersökning ang. försök till Mord och grovt vapenbrott. Ingen är i nuläget anträffad skadad och ingen är gripen för brotten. Platsen är avspärrad i avvaktan på Teknisk undersökning. 

Senare under natten har en skadad person inkommit till en akutmottagning i Stockholm. Den skadade, en man i tjugoårsålder, misstänks ha blivit skjuten i Uppsala och själv sökt sig till Stockholm för vård. Polis har larmats till platsen och utreder händelsen som försök till mord samt grovt vapenbrott. I nuläget oklart skadeläge på mannen. 

Uppdatering 19/10, kl. 07:03

Polisen har under förundersökningens gång kommit i kontakt med ett fåtal personer som säger sig ha blivit beskjutna på Johannesbäcksgatan i Sala Backe. 

Det finns ingen frihetsberövad i ärendet. 

Polisen söker dig som kan ha gjort iakttagelser i samband med skjutningen. En uppgift som du bedömer som ointressant kan för utredningen vara värdefull och polisen är högst angelägna om att få in all typ av information om händelsen, både före, under och efter det inträffade. Tips lämnas till 114 14. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.