Uppdaterad 22 oktober 09:23

19 oktober 23:00, Trafikolycka, smitning från, Söderhamn

Tonårspojke allvarligt skadad efter misstänkt smitningsolycka.

På Kustvägen i Sandarne anträffas en pojke i tonåren liggandes i ett dike. Pojken är inte kontaktbar när han lastas i ambulans och avförs till sjukhus med allvarliga skador.

På platsen där pojken anträffas hittas rester av vad polisen misstänker är delar till ett fordon. Delarna tas i beslag och polisen upprättar en anmälan om grovt vållande till kroppsskada, smitning från trafikolycksplats och vårdslöshet i trafik.

I nuläget finns ingen misstänkt och polisen är väldigt angelägna om tips och iakttagelser från allmänheten. Pojken anträffades intill Kustvägen vid 23-tiden, men polisen är angelägna om iakttagelse gjorda både innan och efter den aktuella tiden. 

Har du gjort iakttagelser som du tror kan kopplas till den misstänkta olyckan, ring polisen snarast på 114 14.

Uppdatering fredag 22 oktober klockan 09:20

Den skadade pojken är allvarligt skadad och är ej hörbar. 

Polisen söker vittnen som körde mellan Söderhamn och Sandarne  den 19 oktober på Kustvägen, mellan klockan 21:30-21:45. 

I utredning har det framkommit att pojken skulle åka buss från Sandarne klockan 21:45. Pojken åkte aldrig med bussen och man såg honom klockan 21:30. 

Tips eller iakttagelser lämnas till polisen på telefon 114 14 eller mail.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.