02 oktober 06:25, Fylleri/LOB, Gävleborgs län

Summering av nattens händelser i region Mitt.

"Polisen i region Mitt kan summera en relativt lugn kväll och natt i samtliga län. Detta trots de slopade restriktionerna som har inneburit betydligt mycket mera folk ute i städerna och på nattklubbarna än tidigare helgdagar under pandemin. Den polisiära närvaron har varit förstärkt och totalt 50 personer har omhändertagits på grund av fylla, men trots det stora antalet har ordningsstörningarna uteblivit och stämningen har varit mestadels god, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson för polisen i region Mitt."

Västmanlands län
Antal LOB*: 18

"Totalt 18 personer har omhändertagits under gårdagskvällen och natten, varav 17 i Västerås, och bara en i övriga länet. Bortsett från något enstaka fall av misshandel har stämningen varit mestadels god i länet, säger Magnus Jansson Klarin", presstalesperson för polisen i region Mitt."

Uppsala län
Antal LOB*: 20

"Totalt har 20 personer omhändertagits på grund av fylla i länet under gårdagskvällen och natten. Trots mycket folk på stan och på krogarna har våldet i offentlig miljö uteblivit, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson för polisen i region Mitt."

Gävleborgs län
Antal LOB*: 12

"Totalt 12 personer har omhändertagits på grund av fylleri i Gävleborgs län under gårdagskvällen och natten. Men trots de slopade restriktionerna har stämningen varit god och våldet uteblivit, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson för polisen i region Mitt."

*LOB= Lagen om omhändertagande av berusade personer.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.