02 oktober 08:26, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer en sammanfattning av natten.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 70-tal ärenden som rör Södermanlands län. Ingen person har gripits. 17 personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och fyra personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

22:08 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Vintervägen i Nyköping uppstod misstanke om drograttfylleri mot föraren. Mannen i 35-årsåldern fick följa med polisen för provtagning och förhör. 

02:11 SOS-larm inkom till polisen angående en bilbrand på länsväg 627 utanför Skavsta, Nyköping. Väl på plats visade det sig att en parkerad bil brunnit. Det finns i nuläget ingen misstänkt och ingen person ska ha skadats i samband med händelsen. En anmälan om skadegörelse genom brand kommer skrivas. 

02:40 Polis och väktare larmades till Vasavägen i Eskilstuna med anledning av ett inbrott i en skola. Ett inbrottslarm hade aktiverats och när patrull anlänt visade det sig att rutan till entredörren hade krossats. Tjuven/tjuvarna ska ha fått med sig datorer. Polispatrull har genomfört en brottsplatsundersökning för att säkra eventuella spår och en anmälan om stöld genom inbrott kommer upprättas. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om trafikbrott, viltolyckor utan personskador samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.