02 oktober 13:00, Sammanfattning natt, Örebro län

Sammanfattning Örebro län.

Ett flertal personer har under natten blivit omhändertagna på grund av fylleri enligt lagen om omhändertagande av berusade personer(LOB).

Vid 23.16 på fredagskvällen kom det in samtal om att en person i Berglunda Örebro ska ha blivit misshandlad av en för personen okänd gärningsman. En anmälan om misshandel har upprättats.

I samband med ett omhändertagande av en person enligt LOB i centrala Örebro blev en man i 20-årsåldern misstänkt för våldsamt motstånd.

Vid 00.45 kommer det in samtal om att någon klippt upp ett stängsel i Pilängen Örebro och stulit en kabeltrumma.

I Karlskoga vid 22.19 kom en man i 20-årsåldern in till akuten efter att han ska ha blivit påhoppad av maskerade män som skurit mannen på ryggen. Händelsen rubriceras som grov misshandel.

En man i 50-årsåldern blev i Karlskoga omhändertagen enligt LOB vid 23.15 och ska då ha gjort sig misstänkt för våldsamt motstånd.

Strax innan 05 kom en man i Karlskoga fram till en polispatrull och uppgav att han blivit misshandlad av en okänd person. Målsägaren är i 20-årsåldern och en anmälan om misshandel har upprättats.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.