02 oktober 14:20, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Sammanfattning Dalarna.

Ett flertal personer har under natten blivit omhändertagna på grund av fylleri enligt lagen om omhändertagande av berusade personer(LOB).

Avesta

01.06. En man i 30-årsåldern stoppas och misstänks för drograttfylleri samt ringa narkotikabrott eget bruk.

02.16. En yngre man får en ordningsbot för att han har tonade sidorutor samt sina dimljus på.

06.08. En butik i Avesta centrum har under natten utsatts för inbrott. Några gärningsmän ska ha krossat glasrutor och tagit sin in och stulit kläder. Händelsen rubriceras som grov stöld genom inbrott.

Leksand

22.01. Samtal om oroligheter i Leksand med anledning av att ett flertal ungdomar rör sig runt och dricker. Vissa verkar också bråka med varandra. En anmälan om skadegörelse upprättas då en ruta till en matbutik i centrala Leksand ska ha krossats. Några omhändertas enligt LOB och en anmälan om misshandel upprättas också.

Ludvika

22.08. Det kommer in uppgifter om en större fest där ett flertal minderåriga också ska befinna sig. En patrull bistår med hjälp att stänga ner festen.

Mora

23.16. En man i 30-årsåldern misstänks för våld mot tjänsteman.

02.21 En man i 25-årsåldern stoppas och misstänks för drograttfylleri.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.