Uppdaterad 20 oktober 10:42

20 oktober 07:20, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland. Uppdaterad 10.40.

06.29 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 45-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En person har gripits, en har omhändertagits och tre har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

01.17 polisen fick samtal om att inbrottslarm hade utlöst på  Mosstorpsskolan i Skärblacka. Flera polispatruller, med hundpatrull åkte till området men någon misstänkt har inte gått att finna. Polisen har hittat en krossad glasruta och har därför påbörjat en utredning om stöld genom inbrott. På grund av den sena timman har polisen inte haft kontakt med personal och därför är det oklart vad som kan ha stulits.

03.10 polisen fick samtal om att en misshandel kunde ha inträffat i en bostad i Linköpings innerstad. Polisen åkte till platsen och träffade på en kvinna i 70-årsåldern som hade blivit misshandlad av en närstående. Hon berättade att hon blivit omkullknuffad och därefter bespottad. Polisen påbörjade en utredning om misshandel och en man i 40-årsåldern är misstänkt men inte frihetsberövad.

03.48 polisen kallades till stadesdelen Nordantill i Norrköping med anledning av att en person hade uppfattat en hotfull situation utomhus. Polisen träffade på en man i 30-årsåldern som ska ha blivit hotad med pistol, av en annan man. Inga skott skulle dock ha avlossats och ingen fysisk personskada har uppstått. Efter en del utrednings- och spaningsarbete på platsen träffade polisen på en man i övre tonåren som stämde på ett angivet signalement varför han blev misstänkt och kunde gripas. Han fördes till polisstationen för förhör och är i skrivande stund fortfarande gripen för försök till mord.

Uppdatering 10.40: Den gripne mannen är nu anhållen av åklagare, på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.