21 oktober 07:22, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Dagens presstalesperson är Johnny Gustavsson och till kvällen kommer Thomas Agnevik.

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 06:00 hanterat ett 65-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits. Inga personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Natten har haft många ärenden av varierande art. Inga större våldsbrott har dock kommit till polisens kännedom. Här kommer ett urval av händelser.

Bil hissades upp

01:16 Polisen kallades till Bäckgatan i Hageby. Inringare hade upptäckt ett pågående stöldförsök från en bil. Gärningsmän hade hissat upp bilen med en domkraft. De misstänkta personerna lämnade platsen när de insåg att de var upptäckta. 

Polisen skrev en anmälan om försök till stöld.

Inbrott i Vilbergen

02:36 Polisen larmades till Vilbergen för ett misstänkt inbrott i butik. Någon hade krossat en ruta och tagit sig in. Det är ännu oklart vad som tillgripits. Patrullerna sökte av närområdet med hund för att leta efter spår.

Polisen skrev en anmälan om stöld genom inbrott.

Brand i Fiskeby

02:36 Polis och räddningstjänst beordrades till Fiskebyvägen i Norrköping med anledning av en brand. En bil och husvagn var övertända. Det finns ingen uppgift om personskada. Polisen skrev en anmälan om skadegörelse genom brand.

 Rånförsök i Tallboda

03:53 En person i Tallboda hade parkerat och somnat i sin bil. Han väcktes och tvingades under hot att lämna sin bil. Polisen åkte dit med flera patruller och sökte efter gärningspersonerna på flera platser. Bilen återfanns senare i närheten av ett hotell i Tallboda dock utan gärningspersoner. Inga kända personskador har hittats.

Polisen skriver en anmälan om försök till rån.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.