Uppdaterad 23 oktober 09:06

21 oktober 22:50, Mord/dråp, Stockholm

Larm om misstänkt skottlossning och en skadad person är hittad i Hammarby sjöstad. Polis är på plats.

Polis är på plats och har spärrat av brottsplatsen och letar efter gärningsperson/personer. 

Uppdatering kl 23.30
Flera patruller är på plats och polishelikoptern används i sökandet efter gärningspersonerna.

Förhör sker också med vittnen och ett arbete för att säkra eventuellt filmmaterial sker.

Ingen är ännu gripen. 

Uppdatering den 22 oktober kl 00.45
Den skadade personen som är en man är avliden och de närmaste anhöriga är underrättade.

En förundersökning om mord är inledd och polisens insatser på brottsplatsen fortsätter.

Arbete pågår med spårsäkring och fortsatta förhör med vittnen. En inventering och analys av bildmaterial har också pågått och dörrknackning kommer att ske.

Ännu är ingen gripen som misstänkt för mordet.

Uppdatering den 22 oktober klockan 04:00

En kartläggning av målsägaren har ägt rum under natten och den fortsätter. Kriminaltekniker fortsätter med att säkra spår och teknisk bevisning. Den ska analyseras. Polisen har haft tre olika hundkompetenser som har biträtt kriminaltekniker på brottsplatsen och andra platser. Sökhundskompetens i form av vapensökande hundekipage och hundekipage som söker på olika former av DNA är fortfarande på brottsplatsen. Flera vittnen har förhörts.

Uppdatering den 22 oktober klockan 11:11

Det utredningsarbete som pågår har inte lett till att någon eller några personer är gripna i den pågående förundersökningen angående mord. Avspärrningarna vid brottsplatsen kvarstår i och med att arbetet inte är avslutat.

Under helgen och i början av nästa vecka kommer det finnas poliser från lokalpolisområde Södermalm på plats i området. De kommer vara där under eftermiddagar och kvällar. Vid behov kan de biträda utredningspersonalen med utredningsåtgärder men de kan även svara på frågor.

Uppdatering den 23 oktober klockan 09.05:
Avspärrningarna vid brottsplatsen är hävda. Ingen är ännu gripen för händelsen. Polis arbetar ännu med inhämtning av information samt analyserar inhämtat material.

Polis finns på plats i området under dagen. Dörrknackning samt andra utredningsåtgärder, bland annat inhämtning och analys av övervakningsfilm, fortsätter under dagen. Polis samverkar med andra aktörer.

Tipsa polisen
Den som har gjort observationer i området, vid tiden för brottet, uppmanas att höra av sig till polisen. Även observationer från tidigare dagar kan vara av intresse. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.