24 oktober 08:23, Sammanfattning natt, Jönköpings län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg.

Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 55 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

22:02 En polispatrull skulle stoppa och kontrollera en bilist i Värnamo som vägrade att stanna och försökte att köra ifrån polispatrullen som då följde efter. Vid Bonkegård tog färden stopp då polispatrullen prejade den flyende bilen. Föraren sprang från platsen och har inte påträffats av polis. Föraren misstänks för grov vårdslöshet i trafik, fler brottsrubriceringar kan tillkomma. I bilen satt en kvinnlig passagerare som kontrollerades av polispatrull. Kvinnan, som är i 30-årsåldern, visade tecken på narkotikapåverkan och misstänks för ringa narkotikabrott eget bruk. Fler brottsrubriceringar kan tillkomma. Hon fick följa med för provtagning och förhör. Polisens presstjänst har inga uppgifter om eventuella personskador eller eventuella materiella skador i samband med händelsen.

23:11 Ett SOS-larm inkom till polisen gällande en trafikolycka på Storgatan i Vetlanda. Det var en singelolycka där en bilist hade kört ner flera stolpar och sedan slutade färden i ett dike. Föraren, en man i 25-årsåldern, visade tecken på alkoholpåverkan och misstänks för grovt rattfylleri. Mannen fick följa med för provtagning och lades sedan in för tillnyktring. Ingen ska ha fått allvarliga fysiska skador i samband med händelsen.

23:30 Polisen larmades till Flisby kyrka i Nässjö där en inringare hade noterat två personer som såg ut att lasta eventuellt stöldgods i en bil innan de misstänkta gärningspersonerna åkte från platsen. Flera polispatruller involverades i ärendet och åkte till platsen. Ungefär 20 minuter senare kunde en polispatrull stoppa och kontrollera en bil i Anneberg. I bilen satt två personer och polispatrullen hittade misstänkt stöldgods som kunde kopplas till kyrkan. De två personerna i bilen greps misstänkta för stöld. De gripna är en man i 50-årsåldern och en kvinna i 55-årsåldern. Under söndagsmorgonen anhölls de båda, ärendet är åklagarlett.

03:19 Polisen larmades till centrala Jönköping med anledning av ett rånförsök utomhus. Tre gärningspersoner ska ha försökt att råna en man som är i 30-årsåldern på hans tillhörigheter. Den drabbade mannen ska inte ha blivit av med något och gärningspersonerna lämnade platsen. Flera polispatruller åkte till platsen och tre misstänkta gärningspersoner kunde lokaliseras och gripas misstänkta för försök till rån. De gripna är en man i 20-årsåldern, en man i 25-årsåldern samt en kvinna i 20-årsåldern. Ingen ska ha skadats fysiskt i samband med händelsen. De gripna anhölls under morgonen, ärendet är åklagarlett.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.