Uppdaterad 26 oktober 12:24

26 oktober 09:54, Rån, Söderköping

Stor polisinsats i Söderköping - man gripen för rån.

06:43 Polis larmades till ett mindre samhälle cirka 4 kilometer utanför Söderköping med anledning av ett rån. En okänd gärningsman ska ha dykt upp vid en bostad och med hot tvingat till sig målsägarens bil och sedan försvunnit från platsen. Flera polispatruller involverades i ärendet. 

07:48 Ytterligare en anmälare kontaktade polisen om att en okänd man tagit dennes bil och kört några meter, blivit stoppad av målsägaren och sedan har den misstänkte mannen försvunnit till fots. Detta var vid området Lund utanför Söderköping.

08:18 En polispatrull har träffat på den misstänkte gärningsmannen utomhus vid en bostad i området Lund, Söderköping. Mannen greps och belades med handfängsel. Han är i nuläget misstänkt för rån och tillgrepp av fortskaffningsmedel. Ytterligare brottsrubriceringar kan tillkomma eller ändras. Ingen person ska ha skadats fysiskt i samband med händelsen.

09:15 Polispatruller har sökt av närliggande grusvägar och vid en av dessa vägar har den stulna bilen hittats i ett dike. 

09:35 Den gripne mannen har vägrat att uppge sitt ID och är därför gripen som okänd. 

10:30 Den gripne är en man i 25-årsåldern. 

12:24 Nyligen anhölls mannen, ärendet är åklagarlett.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.