Uppdaterad 27 oktober 11:13

26 oktober 16:30, Mord/dråp, försök, Uddevalla

Polisen utreder ett misstänkt grovt brott i centrala Uddevalla.

Polis arbetar utomhus i centrala Uddevalla efter uppgifter om ett misstänkt grovt brott. Platsen för händelsen är avspärrad och flera polispatruller arbetar med informationsinsamling och håller förhör med vittnen.

17.27 Polisen arbetar fortsatt vidare med ett grovt brott i centrala Uddevalla, området Elseberg. En förundersökning försök till mord är inledd, där en misstänkt person är gripen. I nuläget finns inga uppgifter om att någon person skadats i samband med händelsen. Brottsplatsen är fortsatt avspärrad i väntan på en kriminalteknisk undersökning, och polis arbetar vidare med bevissäkring samt håller förhör för att att säkerställa ett händelseförlopp. 

18.21 I samband med händelsen finns uppgifter om att skott avlossats. Detta är något polisen arbetar med inom den pågående förundersökningen gällande försök till mord. 

19.22 Brottsplatsen är fortsatt avspärrad i väntan på kriminalteknisk undersökning. 

Ytterligare information kommer att lämnas så snart det finns möjlighet. 

Uppdatering 211027

Vid halv fem larmas polis till Elseberg med anledning av en skottlossning. En misstänkt gärningsman f-94  grips på plats misstänkt för försök till mord. Det är allmänhet på platsen som håller fast honom tills polisen kommer dit.

Under utredningen framkommer uppgifter om att mannen i bilen ska ha försökt köra på den misstänkta skytten, och han grips också. Han är misstänkt för försök till dråp. Det är en man f-91. Båda männen är anhållna.

Det har avlossats flera skott. Det finns inga uppgifter om att någon är skadad. Avspärrningarna är hävda. Förundersökningen fortskrider med förhör och tekniska undersökningar. Under dagen kommer det att finnas ett mobilt poliskontor i området.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.