27 oktober 11:34, Rattfylleri, Vilhelmina

Resultat av polisens trafikkontroller i anslutning till skolor i Vilhelmina.

Efter önskemål från allmänhet och kommun har polisen i Vilhelmina kontrollerat trafiken på vägar i anslutning till skolor på orten, så som Skolgatan och Bondegatan.

Kontroller gjordes under tisdagsmorgonen och onsdagsmorgonen och bägge tillfällen har resulterat i misstanke om rattfylleri.

Tisdagens ärende resulterade i en anmälan om rattfylleri. I dag medtogs en förare för provtagning efter att ha blåst positivt i polisens sållningsinstrument. Påföljande prov var dock under straffbar gräns.

Låt bilen stå dagen efter
Normalt förbränner vi i genomsnitt 0,15 promille alkohol per timme, men förbränningshastigheten varierar mellan individer. Det finns inget mirakelmedel som påskyndar förbränningen, utan tiden är helt avgörande. Prestationsförmågan kan vara påtagligt nedsatt dagen efter, trots att promillehalten är noll. Den effekten kan sitta i ganska länge och man bör därför avstå från körning dagen efter. Med alkohol eller andra droger i kroppen är du en livsfarlig bilförare.                        Källa: Trafikverket

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.