03 oktober 08:25, Sammanfattning natt, Jönköpings län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer ett urval av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 90-tal ärenden som rör Jönköpings län. Ingen person har gripits. Tio personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och fyra personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

22:45 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Barkvägen i Eksjö med anledning av en brand i ett sågverk. Väl på plats visade det sig att det brunnit i virkeskedjorna. Ingen person ska ha skadats. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet genom brand kommer skrivas. 

00:55 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Stortorget i Vetlanda uppstod misstanke om rattfylleri mot föraren. En man i 25-årsåldern fick följa med polisen för provtagning och förhör. 

03:10 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll vid McDonalds i Värnamo uppstod misstanke om rattfylleri mot föraren. Mannen i 30-årsåldern fick följa med polisen för provtagning samt förhör. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, fylleri, trafikbrott, viltolyckor, samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom. Det har varit mycket folk ute på krogarna i Jönköping men stämningen har varit god. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.