03 oktober 08:25, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer ett urval av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 124 ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har gripits. 26 personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och 14 personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

03:40 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Rydsvägen i Linköping uppstod misstanke om rattfylleri mot föraren. Mannen i 20-årsåldern fick följa med polisen för provtagning och förhör.  

04:16 Polis och väktare larmades till en matbutik på Albrektsvägen i Norrköping med anledning av att ett inbrottslarm aktiverats. När polis anlänt visade det sig att tjuven/tjuvarna krossat en ruta till entrédörren och tagit sig in. Det är oklart vad som stulits och i nuläget finns ingen misstänkt. En anmälan om stöld genom inbrott kommer skrivas.

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, psykisk ohälsa, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom. I både Linköping och Norrköping har det varit mycket folk ute på krogarna, hög berusningsgrad och långa köer men stämningen har varit god. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.