03 oktober 08:25, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer ett urval av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 80-tal ärenden som rör Södermanlands län. En person har gripits (se nedan). 14 personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och fem personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

22:05 Polis larmades till en adress i Eskilstuna kommun med anledning av bråk i en bostad. Väl på plats greps en man i 25-årsåldern misstänkt för grov kvinnofridskränkning. Målsägande, en kvinna i 20-årsåldern, ska inte ha behövt vård av ambulans för sina skador. Den misstänkte mannen är i skrivande stund fortsatt gripen. 

00:01 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Jungfrugatan i Katrineholm uppstod misstanke om drograttfylleri och ringa narkotikabrott för eget bruk mot föraren. Mannen i 20-årsåldern fick följa med polisen för provtagning och förhör. Passageraren, en man i 25-årsåldern, blev misstänkt för ringa narkotikabrott för eget bruk. 

01:49 Flera polispatruller larmades till Sankt Annegatan i centrala Nyköping på grund av att det ska ha varit stökigt utanför en nattklubb. När polis anlänt ska glasflaskor ha kastats i riktning mot polisen och en polis ska ha träffats av en glasflaska varpå lätt smärta och rodnad uppstått. Okända gärningspersoner ska också ha försett sig med tillhyggen i syfte att bråka och det har stundtals varit upploppsstämning. Polispatruller har avlägsnat personer från platsen samt omhändertagit några för ordningsstörning. Ingen har gripits. En timme efter första incidenten ska läget ha lugnat ner sig. En anmälan om våldsamt upplopp, försök till grovt våld mot tjänsteman, våld mot tjänsteman samt förberedelse till grov misshandel har upprättats. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, psykisk ohälsa, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.