Uppdaterad 03 oktober 20:39

03 oktober 14:52, Polisinsats/kommendering, Norrköping

Polisinsats med anledning av fotbollsmatch.

Klockan 17.30 är det avspark i matchen mellan IFK Norrköping och Hammarby. Matchen kommer att innebära en trafikpåverkan i Norrköping. Alla som har möjlighet bör undvika att använda bil i centrala delar av staden.

Många poliser befinner sig i centrala Norrköping under söndagen. Hittills har det inte förkommit några större ordningsstörningar.

UPPDATERING 17.30: Enligt polisens bedömning har inga allvarligare ordningsstörningar inträffat inför matchstart, men det har bränts av en del pyroteknik under supportrarnas väg till arenan, och en hel del brändes i anslutning till avspark. Polisen skriver anmälningar om detta.

Inga omhändertaganden har skett som kan kopplas till fotbollsmatchen.

UPPDATERING 19.40: En person har omhändertagits för brott mot ordningslagen och en person har omhändertagits för tillnyktring. En tredje person har hämtats till förhör efter att denne identifierats som misstänkt för att ha bränt en bengal.

Polisens bedömning är fortsatt att evenemanget har genomförts utan allvarliga ordningsstörningar.

UPPDATERING 20.35: Ytterligare tre personer har omhändertagits för brott mot ordningslagen.

Sammanlagt fem polisanmälningar har upprättats. En av anmälningarna innefattar alla pyrotekniska varor som brändes av inne på arenan, sammanlagt drygt 100 stycken. De andra fyra anmälningarna handlar om pyroteknik som har bränts av utanför arenan. Två personer har identifierats som misstänkta. Polisen kommer att arbeta för att identifiera fler. Inga anmälningar om våldsbrott har upprättats. 

Polisen bedömer att dagen har genomförts utan allvarliga ordningsstörningar och polisen har ingen information om att någon person har kommit till skada.

Eventuella frågor från media: presstalesperson Björn Öberg, 010-56 656 38.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.