Uppdaterad 31 oktober 10:53

31 oktober 08:42, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Tio personer har omhändertagits för fylleri och en person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:32 Olaga hot, Örnsköldsvik
Samtal inkommer om att en ordningsvakt i Örnsköldsvik centrum blivit hotad. Polis beordras ut och anträffar två män som grips misstänkta för hot mot tjänsteman. En av dem, en man som är i 20-årsåldern, anhålls senare av åklagare.

23:54 Trafikolycka, Sollefteå
En man i 65-årsåldern har avlidit vid en olycka med en fyrhjuling i Sollefteå kommun. Anhöriga är underrättade. Polisen ska utreda olyckan och en förundersökning gällande vårdslöshet i trafik är inledd.

01:10 Våldsamt motstånd, LOB, Sundsvall
Polis beordras till Stenstan där det varit bråkigt på ett uteställe. En man i 25-årsåldern omhändertas med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB). En anmälan gällande våldsamt motstånd upprättas.

01:14 Rattfylleri, Sundsvall
Polis stoppar och kontrollerar en mopedbil. Föraren, en tonåring, blåser positivt i polisens sållningsinstrument. Vårdnadshavare kontaktas och vidare provtagning sker. Förarens körkort omhändertas och en anmälan ska upprättas.

01:59 Rattfylleri, Sundsvall
Polis stoppar och kontrollerar en personbil i Stenstan. Misstanke uppstår om att föraren, en man i 20-årsåldern, är påverkad av narkotika. Han får följa med för provtagning och anmälan ska upprättas.

02:15 Misshandel, Sollefteå
Samtal inkommer om att det är stökigt utanför ett uteställe i centrala Sollefteå. Polis beordras dit och en anmälan gällande misshandel ska upprättas. Enligt initiala uppgifter är två personer utsatta för misshandel, varav en först till sjukvård med ambulans. Det anträffas inga misstänkta.

04:00 Skadegörelse, Sundsvall
Polis beordras till en hotell i Sundsvall med anledning av skadegörelse i ett rum. En anmälan gällande skadegörelse ska upprättas.

04:09 Stöld/inbrott, Örnsköldsvik
Samtal om larm från en butik i Örnsköldsvik inkommer. Polis beordras dit, en fönsterruta är krossad men ingem misstänkt är kvar på plats. Dokumentation utförs på plats och en anmälan ska upprättas.

04:14 Rattfylleri, Härnösand
Polis kontrollerar en bilförare öster om Älandsbro. Misstanke uppstår om att föraren, en man i 35-årsåldern, är påverkad av alkohol. Han får följa med för provtagning, körkortet omhändertas och en anmälan ska upprättas.

05:01 Trafikolycka, Sollefteå
På länsväg 335 i trakten av Para inträffar en singelolycka. En personbil har hamnat i diket. Föraren förs till sjukvård för kontroll. Polisen ska utreda olyckan.

06:08 Rån, Sundsvall
Samtal inkommer från en man som uppger att han blivit rånad på Västermalm i Sundsvall. En misstänkt man i 20-årsåldern grips därefter på en adress i Sundsvall. Han ska förhöras, åklagare beslutar om han ska anhållas eller inte.

En viltolycka i Sollefteå kommun har anmälts till polisen under natten och morgonen. Det finns inga rapporter om personskador.

Uppdaterad kl 10:51

22:13 Ofredande, Timrå
Samtal inkommer om att ungdomar kastar ägg på en bostad i Söråker för att därefter lämna platsen. Polis åker till aktuell adress. En anmälan ska upprättas gällande ofredande.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.