04 oktober 07:35, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

07.07 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Två har gripits för brott och en har omhändertagits för berusning.

02.10 polisen fick samtal från ett vaktbolag om att ett inbrottslarm hade utlöst på en bostad i Söderköping. Polisen åkte till adressen för att utreda vad som hänt. Vid en kontroll av fönster och dörrar upptäcktes brytmärken på en fönsterkarm. Polisen påbörjade en utredning om försök till stöld genom inbrott och två personer, som anträffades i närheten av brottsplatsen greps och fördes till polisstationen för förhör. De båda förhördes under natten och frigavs sedan av en åklagare. Misstankarna kvarstår dock.

05.03 polisen fick samtal från ett vaktbolag om att ett inbrottslarm hade utlöst i en heminredningsbutik på Skolgatan i Norrköping. Polisen åkte till platsen och kunde konstatera att en inbrott hade inträffat. En utredning om stöld genom inbrott har påbörjats av polisen och en brottsplatsundersökning är genomförd. Det finns inledningsvis ingen misstänkt. Polisen tar gärna emot tips och/eller iakttagelser från personer som kan ha uppgifter att lämna. Tipsa polisen på polisen.se eller via tipsformuläret på polisen.se

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.