04 oktober 18:42, Bedrägeri, Strängnäs

Kvinna i 80-årsåldern utsatt för bedrägeri.

17:43 Polisen fick vetskap om ett bedrägeri som hade inträffat under måndagen i Mariefred, Strängnäs. En kvinna, som är i 80-årsåldern, hade blivit uppringd av en för henne okänd person som sa sig arbeta för ett företag. 

Personen sa att kvinnan skulle betala för ett paket som skulle skickas till en annan adress, varpå kvinnan sa att hon inte skulle skicka något paket. 

Personen som ringt kvinnan sa då att kvinnan skulle kopplas till en person som arbetade på banken. Den "bankanställde" bad kvinnan att använda sin bankdosa samt att knappa in sin kod.

Den drabbade kvinnan ska ha blivit av med pengar men exakt hur mycket är inte känt för polisens presstjänst i nuläget.

En anmälan gällande bedrägeri kommer att upprättas. Det finns ingen misstänkt för brottet.

Så kan du skydda dig mot telefonbedrägerier:

* Om någon du inte känner ringer och du blir osäker, lägg på luren eller be att få ringa tillbaka på ett nummer som du själv tar reda på. Det gäller oavsett om personen säger sig vara en nära släkting eller från banken, ett företag eller en myndighet.

* Lita inte på den som kontaktar dig bara för att den har personliga uppgifter om dig. Bedragare kan hitta information på nätet för att lura dig.

* Om du drabbas av eller misstänker bedrägeri, kontakta din bank omgående. Polisanmäl alltid och ta stöd av människor i din närhet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.