05 oktober 06:58, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.36  polisen har hittills detta dygn hanterat ett 45-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits under denna tid, två har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt rattfylleri.

00.46 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Universitetsområdet i Linköping blev en bilförare, en kvinna i 20-årsåldern misstänkt för grovt rattfylleri.

04.03 polisen kallades av väktare till en restaurang i stadsdelen Haga i Norrköping där det skulle ha varit ett inbrott. Ett inbrottslarm hade utlösts och det visade sig ha varit inbrott. Någon har krossat ett större glasruta i/vid entrén och sedan gått in och stulit kontanter ur en kassalåda. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott. Det finns inledningsvis ingen misstänkt för stölden.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.