Uppdaterad 05 oktober 08:13

05 oktober 07:00, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Två personer har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

02:00 Trafikbrott, Luleå
Polis stoppar och kontrollerar en personbil i Luleå. Det råder körförbud för bilen och föraren saknar körkort och misstänks för grov olovlig körning. En anmälan ska upprättas.

05:43 Trafikolycka, Gällivare
Polis kallas till E10 utanför Hakkas med anledning av en singelolycka med en personbil. Ambulans är på plats för kontroll av de som är inblandade i olyckan. En bärgning ska ske av bilen.
Uppdatering kl. 08:11: Bilen är bärgad och polis är klar på plats.

06:13 Försök till stöld, Boden
Samtal inkommer om ett pågående misstänkt inbrott i en butik i centrala Boden. Polis beordras ut och anträffar en man som misstänks för försök till stöld genom inbrott. Förhör hålls, brottsplatsen dokumenteras och en anmälan ska upprättas.

En viltolycka i Kiruna kommun anmäldes till polisen under gårdagskvällen. Det finns inga rapporter om personskador.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.