05 oktober 07:20, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Polisen har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:20 Stöld i butik, Umeå
Polis kallas till Gimonäs med anledning av stöld i butik. En man som misstänks är kvar på plats. Han grips, förhörs och släpps därefter. En anmälan upprättas.

23:51 Trafikbrott, Umeå
Polis stoppar och kontrollerar en mopedist på Ålidhem i Umeå. Föraren saknar körkort och misstänks för olovlig körning. Förhör hålls och anmälan ska upprättas.

01:30 Narkotikabrott, Umeå
Polis stoppar och kontrollerar en personbil Väst på stan i Umeå. Föraren misstänks för olovlig körning samt för att ha ett falskt körkort. Passageraren misstänks för ringa narkotikabrott, eget bruk, och får följa med för provtagning. Förhör hålls och anmälningar upprättas.

03:14 Villainbrott, Umeå
Polis beordras till en adress på Carlshöjd efter samtal om att ett inbrott i villa upptäckts. Inbrottet har troligen skett någon gång sedan i fredags. En brottsplatsundersökning genomförs och en anmälan upprättas. 

Två viltolyckor har anmälts till polisen under morgonen. Det finns inga rapporter om personskador.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.