05 oktober 07:48, Sammanfattning natt, Värmlands län

En sammanfattning från natten.

Karlstad

00.28. En man i 30-årsåldern kommer fram till en patrull i Gruvlyckan och uppger att han tagit narkotika. Mannen är nu misstänkt för narkotikabrott eget bruk.

02.26. En anmälare ringer in med anledning av att denne noterat två personer som brutit upp en dörr tillhörande Centralsjukhuset. De två personerna försvann därefter från platsen. En anmälan om försök till stöld genom inbrott upprättas.

03.13. En misstänkt cykeltjuv iakttas av två privatpersoner som genomför ett så kallat envarsgripande. Den misstänkte är en man i 40-årsåldern som nu är misstänkt för stöld samt narkotikabrott eget bruk.

Om envarsgripande:

Även allmänheten får gripa en person, så kallat envarsgripande, om brottet som personen begått kan ge fängelsestraff, om personen påträffas på bar gärning eller flyr från brottsplatsen. Allmänheten får också gripa en person som är efterlyst för brott. Den gripne ska så fort som möjligt överlämnas till polis. Bestämmelser om envarsgripande finns i 24 kapitlet, 7 §, i rättegångsbalken.

Du kan läsa mer här: https://polisen.se/lagar-och-regler/gripen-anhallen-eller-haktad/

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.